Omgeving

De vestingwerken van Heusden stammen uit de 80-jarige oorlog en speelden een belangrijke rol in de strijd tegen de Spaanse koning.

Ook in de directe omgeving is veel van dit verleden terug te vinden. In de vesting zelf zijn meer dan 200 monumenten te vinden. Ook zijn er intacte kastelen in Nederhemert, Ammerzoden, Loevestein, Zaltbommel, Dussen en Well te vinden, naast forten van recentere datum. Deze liggen in een prachtig natuurlijk rivierenlandschap van de Bergse en de Andelse- of Afgedamde Maas waar zich ook een heerlijk strand bevindt. Hier zijn vele fiets- en wandelpaden.

Daarnaast zijn ook de Loonse en Drunense Duinen, de Biesbosch en de Efteling in een oogwenk vanuit Heusden te bezoeken. De middeleeuwse binnenstad van Den Bosch bereikt u in een kwartiertje met de auto - en is een bezoek meer dan waard.

In de vesting van Heusden zijn vele galeries, boutiques en speciaalzaken te vinden en ook zijn er gezellige restaurants en is het op warme dagen fijn vertoeven op de vele terrassen.

Er vinden daarnaast regelmatig evenementen plaats.


Zo is er een bekende antiek- en brocantemarkt op iedere eerste zaterdag van de maand.

Qua activititeiten zijn er daarnaast diverse mogelijkheden dicht in de buurt, zoals wandelen, diverse watersporten, fietsen, mountainbiken en paardrijden, maar er liggen bijvoorbeeld ook drie golfbanen binnen een straal van 15 kilometer.


Neem ook een kijkje op één van de volgende links:

- Bommelerwaardgids - Eiland van Nederhemert
- Natuurmonumenten - Nationaal-park Loonse en Drunense Duinen
- Brabants Landschap - Natuurgebieden Heusden en Altena
- Heusdens Buro voor Toerisme - Bezienswaardigheden
- Het Gouverneurshuis
- Brocante Markt Heusden